Sastanak rukovodstva Liječničke/ Ljekarske komore i direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K

27.11.2017 11:37   |   643 prikaza

Sastanak rukovodstva Liječničke/ Ljekarske komore i direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K

U sjedištu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K direktor Zavoda, Rade Bošnjak, sastao se s predsjednikom, prim. dr. Mehmedom Haznadarem, i potpredsjednikom, doc.dr.sc. Antonijom Sesarom, Liječničke/ Ljekarske komore HNŽ/ K.

Tema sastanka bila je dosadašnja suradnja Liječničke komore i  Zavoda na projektima koje Zavod provodi posljednjih pet godina kao i buduće aktivnosti iz nadležnosti i odgovornosti Zavoda i Liječničke komore, a u pravcu poboljšanja sustava zdravstva u Hercegovačko – neretvanskoj županiji/ kantonu s posebnim osvrtom na materijalni status zdravstvenih djelatnika i zahtjeve sindikata.

Pored dosadašnje suradnje i planova za nastavak iste, direktor Bošnjak i predstavnici Liječničke komore HNŽ/ K razgovarali su i o trenutnom stanju u sustavu zdravstva, nedostatku sustavnim mjera za poboljšanje istog kako i problemima s kojima se susreću liječnici i zdravstveni djelatnici, a koji direktno utječu na zadovoljstvo osiguranika jer bez zadovoljnih zdravstvenih djelatnika nije moguće imati zadovoljne osiguranike.

Prim. dr. Haznadar pohvalio je radi Zavoda u dijelu stimuliranja liječnika i medicinskih djelatnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti temeljenog na rezultatima rada, odnosno kriterijima izvedbe i drugim projektima čiji nositelj je Zavod, a koji doprinose poboljšanju sustava zdravstva.  

„Na naše zadovoljstvo, suradnja Liječničke komore i Zavoda dobro funkcionira kroz sve ove godine. Posebno blisku suradnju ostvarujemo kroz izvedbu projekta „Postupnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“. Međutim, u cilju jačanja i zaštite struke i etike naš cilj je, dosadašnju suradnju, proširiti i produbiti u svim segmentima iz nadležnosti Zavoda i Liječničke komore, a sve sukladno županijskoj Strategiji za provedbu reforme iz oblasti zdravstva u HNŽ/ K  i Strateškom planu Zavoda“, kazao je direktor Bošnjak.

S opredjeljenjem direktora Bošnjaka suglasni su i prvi ljudi Liječničke komore, prim.dr. Haznadar i doc.dr.sc. Sesar, koji su spremni, zajedno sa Zavodom, dati svoj doprinos u daljnjem unaprjeđenju i poboljšanju sustava zdravstva u ovoj županiji/ kantonu. 

Povezana fotogalerija

Provjera zdravstvenog osiguranja i odabranog obiteljskog liječnika*Vaš Jedinstveni Matični Broj