Polugodišnji menadžment ZZO – a HNŽ/ K

28.07.2017 14:28   |   666 prikaza

Polugodišnji menadžment ZZO – a HNŽ/ K

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K održao je četvrti Polugodišnji menadžment s ciljem analize izvršenja Plana rada, otkrivanja uzroka eventualnih poteškoća ili zastoja u izvršenju, te utvrđivanja mjera za prevladavanje istih.

Pored analize izvršenja Plana rada Zavoda, tijekom prvog dana menadžmenta, sudionicima su  prezentirana i izvješća o stupnju realizacije projekta Primarna zdravstvena zaštita, Postupnici za primarnu zdravstvenu zaštitu, Šifrarnik usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, Integrirani zdravstveni informacijski sustav (IZIS), Elektronska zdravstvena iskaznica, Integrirani model plaćanja bolničke zdravstvene zaštite (DRG) i Informiran osiguranik – jednostavniji pristup zdravstvenoj zaštiti.

„Cilj nam je analizirati sve aktivnosti planirane Planom rada Zavoda i projektima koje implementiramo. Pozivam vas da svoju pozornost maksimalno usmjerite na eventualne poteškoće u realizaciji zacrtanih nam ciljeva i aktivnosti te iznalaženje mehanizma za prevladavanje istih. Također, pozivam vas da razmišljate u pravcu izbora pravog smjera, a ne brzine kojom ćemo se kretati prema izvršenju zadataka i otklanjanje eventualnih poteškoća“, u uvodnom obraćanju kazao je direktor Zavoda, Rade Bošnjak.

Nakon prezentacije svih planskih i projektnih aktivnosti zaključeno je kako Zavod ide pravim smjerom, te kako na zadovoljavajućoj razini upravlja planiranim aktivnostima i pravovremeno prepoznaje rizike i poduzima mjere za otklanjanje istih.

Obzirom da je Zavod opredijeljen za kontinuirano učenje i unaprjeđenje kompetencija radnika te poboljšanje poslovnih procesa koje obavlja, drugog dana menadžmenta, dio vremena posvećen je dodatnoj edukaciji sudionika o procesnoj organizaciji, metodologiji planiranja i ulozi radnika u realizaciji strategije Zavoda koju su vodili  prof.dr. Aziz Šunje i prof.dr. Mugdim Pašić s Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva.

Po završetku edukativnog dijela menadžmenta održana je radionica na kojoj je definiran nacrt ciljeva Zavoda za 2018. godinu.

Za kraj, direktor Zavoda Rade Bošnjak rezimirao je dvodnevni rad kazavši: „Sve ovo što smo analizirali i naučili u protekla dva dana možemo svesti u najkraće na 3 pitanja kojima se u budućem razdoblju trebamo posebno posvetiti a to je bolje i kvalitetnije planiranje, bolje upravljanje te analizi rezultata iz svih procesa i projekata.“ 

Povezana fotogalerija

Provjera zdravstvenog osiguranja i odabranog obiteljskog liječnika*Vaš Jedinstveni Matični Broj